Xarxes Socials – L’impuls del teu negoci

Les xarxes socials marquen el dia a dia de la societat. Notícies, vídeos, fotografies… Aquestes eines de comunicació representen un percentatge molt elevat de les nostres rutines diàries, és per aquest motiu pel qual tenir una presència continua i positiva pot traduir-se en un augment en vendes i obtenir clients potencials als quals pots vendre el producte.

En quins casos és necessària la presència en xarxes?

Tenir una bona estratègia en aquest àmbit pot ser eficaç per tots els tipus d’empresa, sigui gran o petita, i per promocionar qualsevol classe de producte. Les xarxes socials són la millor manera d’arribar a molta gent, a més a més permet interactuar amb els seguidors, la qual cosa facilita interaccions com sortejos, anuncis i promocions.

En termes generals, aquestes eines faciliten la visibilitat de l’empresa i, realitzat d’una manera correcta, millora l’opinió de la societat vers la teva empresa. Aquest aspecte és molt important en un món tan connectat, ja que la imatge que dónes, sobretot en termes de negoci, simbolitza la primera presa de contacte a l’hora de comprar o contractar un producte. Per tant, actualment mantenir una activitat constant a «internet», s’ha convertit en un element imprescindible per poder competir en el mercat.

Continguts empresarials a les plataformes.

Hi ha molts tipus diferents de continguts vàlids per publicar, i cada publicació depèn sobretot del servei en el qual es penja el contingut. No obstant hi ha certs aspectes a tenir en compte en tots els casos.

Aspectes generals

Quan es crea un compte per a una companyia s’han de tenir diversos punts en compte.

– En primer lloc és essencial tenir clars els valors que diferencien la teva empresa de la competència. – Identificar quins són els clients objectiu ens ajuda a planejar els continguts futurs.

– Pensar en el producte i el tipus d’exposició que se li vol donar.

– Tenir present que és necessari ser actiu.

Twitter

Twitter és la plataforma predilecta per interactuar amb els usuaris d’una manera senzilla. El fet de poder penjar missatges amb contingut multimèdia i respondre comentaris, afavoreix una interacció àgil i còmoda. A més a més, l’aplicació posa molt fàcil compartir publicacions, la qual cosa permet arribar a molta gent si el contingut és bo.

Recomanacions de contingut:

– Publicar actualitat de l’empresa (últimes notícies, comunicats).

– Interacció amb els clients (resposta a les qüestions, aportar informació de productes).

– Promocionar i anunciar novetats amb enllaços en el missatge.
– Sortejos a canvi de seguir i donar visibilitat al compte a través de «retweetejar» i posar comentaris usant etiquetes.

Instagram

Instagram és la plataforma de les imatges, és a dir, en aquesta aplicació predomina el contingut en forma d’imatges i vídeos. La xarxa inclou les històries que permeten visualitzar contingut durant pocs segons, com a valor afegit, aquest contingut desapareix passat un temps. L’últim aspecte que m’agradaria destacar, fa referència a l’apartat paral·lel a la pàgina principal, el qual permet buscar publicacions de temes i etiquetes que t’interessen.

Recomanacions de contingut:

– Publicar imatges centrades en el que es vol transmetre o anunciar.

– Crear contingut que visualment et cridi l’atenció i sigui agradable a la vista.

– Utilitzar les històries per dirigir a la gent a imatges del perfil o a enllaços externs.

– Anunciar novetats i actualitzacions de productes de manera atractiva.

Facebook

Facebook ha marcat la pauta en termes socials durant molt de temps, i tot i que actualment ha perdut importància, segueix sent una plataforma molt potent per donar a conèixer un negoci. Poder crear una pàgina específica per un producte o empresa fa molt accessible compartir continguts i arribar a obtenir una gran quantitat de públic.

Recomanacions de contingut:

– Publicar continguts amb missatges i fotografies.

– Incloure enllaços a la pàgina web.

– Participar en grups del sector o crear grups propis.

– Crear o participar en esdeveniments.

Conclusió:

Com hem pogut tractar en aquest article, en la societat actual, disposar d’una bona presencia a la xarxa és un aspecte primordial per poder competir. A més a més, hi ha mètodes molt senzills que poden millorar la condició dels negocis.

Encara tens dubtes o no saps com enfocar les teves xarxes socials?

No dubtis en contactar-nos i consultar les nostres ofertes en gestió de xarxes socials.